niedziela, 24 sierpnia 2014

Niesamowita tarta z ricottą i borówkami.

Szybka w przygotowaniu, niesamowicie smaczna oraz bardzo szybko znikająca. Idealna na niedzielne popołudnie.
Polecam!


Tarta z ricottą i borówkami na cieście francuskim
Przepis własny

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
250g sera riccoty
1 małe jajko
2 łyżki syropu klonowego
1 łyżka cukru pudru (lub wiecej do smaku)
200g borówek amerykańskich
płatki migdałowe

1. Wyjęte wcześniej z lodówki ciasto francuskie ułożyc na papierze do pieczenia i zawinąć brzeg wokół na około 2 cm.
2. Ciasto piec pod obciążeniem (np. foremki do pieczenia) około 15 min w temp. 200 stopni.
3. W tym czasie przygotować nadzienie: wszystkie pozostałe składniki oprócz borówek wymieszać aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
4. Na podpieczony spód równomiernie rozłożyc nadzienie serowe. Wierzch posypać borówkami i płatkami migdałów.
5. Całość piec jeszcze przez 20 min.

Smacznego!
 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz